Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Fantasztikus siker: először nyerte el magyar művész a balettvilág Oscar-díját

A Magyar Nemzeti Balett művésze nyerte el a Benois de la Danse díjat, a balettvilág egyik legjelentősebb nemzetközi elismerését. Balázsi Gergő Ármint férfi táncművész kategóriában díjazták.

Forrás: Operaház2024. 06. 26. 13:31
balett
Forrás: Magyar Nemzeti Balett
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Átadták a világ egyik legjelentősebb nemzetközi balettelismerését a moszkvai Bolsoj Színházban június 25-én. A Benois de la Danse díjat Balázsi Gergő Ármin, a Magyar Nemzeti Balett művésze férfi táncművész kategóriában megosztva nyerte el Artemy Belyakovval, a moszkvai társulat vezető táncosával – közölte a Magyar Állami Operaház. 

Balázsi Gergő
Balázsi Gergő Ármin átveszi a díjat a Bolsoj Színházban. Forrás: Benois de la Danse 2024

Az elismerés hatalmas megtiszteltetésnek számít, hiszen a díj harminchárom éves története során most fordult elő először, hogy magyar művésznek ítélték oda.

 Az 1991-ben a Koreográfusok Nemzetközi Szövetsége által alapított Benois de la Danse díjat évente ítélik oda az elmúlt évben a tánc terén legkimagaslóbb teljesítményt nyújtó művészeknek.

Mint írták, a Magyar Bronz Érdemkereszttel kitüntetett, Junior Príma-díjas táncművész, aki a 2022/23-as évadban az Étoile-cím birtokosa is volt, az előző évadban bemutatott A Pygmalion-hatás című előadásban nyújtott alakításával érdemelte ki az elismerést. Balázsi Gergő Ármin 2014 óta tagja a Magyar Nemzeti Balett társulatának. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.