Könyvgyűjtés a határon túli iskolásoknak

2005. 11. 11. 0:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Könyvsegélyakciót indított a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) a kárpátaljai, illetve a délvidéki magyar oktatás megsegítése céljából. A gyűjtéssel egyben a nyilvánosság figyelmét is szeretnék felhívni a két említett, elcsatolt területen élők nehézségeire, különösen a magyar diákok problémáira.
Az akcióban pénzadományokat is elfogadnak, amelyeket – kizárólag a rászoruló határon túli intézmények számára – könyvvásárlásra fordítanak. Az adományokat a budapestiektől a Magyarok Házában várják, a vidékieket pedig arra kérik, vegyék fel a kapcsolatot a területileg illetékes HVIM-tagokkal a [email protected] email-címen. Toroczkai László, a HVIM elnöke tapasztalata szerint még az európai uniós Felvidéken is sok magyar iskolában nagyrészt idegen tankönyvekből tanulnak, részben a törvényi feltétel hiányzik, részben nincsenek magyar tankönyveik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.