Jackie Chan sokáig várt, most Oscar-díjat kapott

23 éve akart egyet, most végre tiszteletbeli Oscarral tüntették ki az akciósztárt.

R. Kiss Kornélia
2016. 11. 14. 11:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amikor Jackie Chan 23 éve meglátta az aranyszobrocskát Sylvester Stallone otthonában, rögtön eldöntötte, hogy ő is akar egyet – írta a Reuters hírügynökség.

A kínai harcművész és színész álma végre teljesült, tiszteletbeli Oscart kapott sok évtizedes filmes munkájáért szombat este Los Angelesben. 56 évet dolgozott a filmiparban – ami azért is nagy teljesítmény, mert mindössze 62 éves –, és ezalatt több mint 200 filmet készített.

Felidézte, hogy mindig a szüleivel nézte az Oscar-gálát, és ők mindig azt kérdezték, hogy ennyi film után hogyhogy nem kapta még meg Hollywood legrangosabb elismerését.

Jackie Chan szülővárosát, Hongkongot éltette, amiért büszke kínaivá tette őt, és köszönetet mondott a rajongóknak, hiszen miattuk csinál újabb és újabb filmeket, miattuk ugrik ki ablakokon, miattuk rúg és üt, és miattuk töri össze a csontjait.

A díjátadón hárman is méltatták a színészt: Chris Tucker, aki a Csúcsformában mindhárom részében Jackie Chan partnere volt, Michelle Yeoh színész és Tom Hanks.

Hanks azt mondta: különösen örül, hogy elismerték Chan munkáját, mert a díjak odaítélésekor általában keresztülnéznek a harcművészeti filmeken és az akcióvígjátékokon is.

Tiszteletbeli Oscart kapott Jackie Chanen kívül Anne V. Coates brit filmrendező, Lynn Stalmaster szereposztó rendező és Frederick Wiseman dokumentumfilmes.

Ez volt az első eset, hogy casting rendezőnek ítélték a díjat. Stalmaster már 88 éves, és a karrierje során számos ismert színészre – Jeff Bridges, Andy Garcia, Christopher Reeve, John Travolta – osztott olyan szerepeket, amelyek meghatározták a pályafutásukat.

A díjátadón a Hollywoodi sztárok közül például Denzel Washington, Lupita Nyong'o, Nicole Kidman, Emma Stone, Ryan Reynolds, Amy Adams és Dev Patel is megjelent a Reuters tudósítása szerint.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.