Három évig biztos nem sztrájkolnak az írók Hollywoodban

Elfogadták és alá is írták a stúdiókkal a megállapodást.

MN
2017. 05. 25. 9:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hollywoodi írócéh (Writers Guild of America – WGA) szerdán bejelentette, hogy tagsága túlnyomó többsége elfogadta a stúdiókkal kötött új, hároméves megállapodást – írja az MTI.

A tudósítás szerint a WGA tagságának 99 százaléka szavazott a 2020 májusáig életbe lépő megállapodásra, a több mint 3600 szavazatból mindössze harmincan voksoltak ellene.

A WGA fő követelései közé tartozott, hogy az írók többet kapjanak az egyes epizódokért, és az ismétlések után is részesüljenek megfelelően a jogdíjakból.

Az egyezség ratifikálására három héttel azután került sor, hogy a WGA tárgyalódelegációjának sikerült dűlőre jutnia a nagy stúdiókkal, így elkerülhetővé vált az írósztrájk.

A hollywoodi filmes és televíziós forgatókönyvírók szakszervezete és a hollywoodi stúdiók március közepén kezdték el a tárgyalássorozatot. A tárgyalások fölött árnyékként lebegett a legutóbbi, 2007–2008-as száznapos írósztrájk, amely Kalifornia gazdaságának több mint kétmilliárd dollárjába (572 milliárd forintjába) került.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.