Elhunyt Elsa Martinelli

Az olasz színésznő szombaton, nyolcvankét éves korában halt meg.

MTI
2017. 07. 10. 9:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Martinelli mintegy 50 éven át tartó pályafutása során több mint 40 filmben, valamint számos tévéfilmben, -sorozatban szerepelt. Karrierjét modellként kezdte, első szerepét a Claude Autant-Lara rendezte, 1954-ben bemutatott Vörös és fekete című filmjében játszotta. A hírnevet az 1955-ös Az indián harcos című film hozta meg számára, amelyben Kirk Douglas partnere volt.

1956-ban a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon megkapta a legjobb női főszereplőnek járó Ezüst medve-díjat a Donatella című film címszerepéért.

Híres filmjei között van az Orson Welles rendezte A per (1962), az 1967-ben bemutatott A nő hétszer, és a Ha kedd van, akkor ez Belgium. Utolsó szerepét 2005-ben egy olasz filmsorozatban az Orgoglióban (Büszkeség) alakította.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.