Gyerekszereplők megalázásával vádolják Angelina Jolie-t

Az amerikai színésznő visszautasította a vádakat, nem sérültek a gyermekek a forgatáson.

MTI
2017. 07. 31. 10:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Minden a gyerekek biztonsága, kényelme és jó közérzete érdekében történik a castingon és a forgatáson is mind a mai napig” – írta az amerikai színésznő és rendező a hétvégén a Huffington Post című laphoz eljuttatott közleményében.

A Vanity Fair című lap a rendezővel készült interjú alapján korábban egy „játékról” számolt be, amelyet Jolie First They Killed My Father című filmjének szereplőválogatásán játszattak el a gyerekekkel Kambodzsában: a főszerepre esélyes gyerekeket arra csábították, hogy vegyenek el pénzt egy asztalról. Később „rajtakapták” őket, és elvették tőlük a pénzt, közben figyelve a reakcióikat, és arra kérték őket, találjanak ki egy kifogást, miért loptak.

Az újságcikk nyomán heves kritikák érték a produkciót, melyek szerint a szereplőválogatás módszere érzelmileg megalázza és kihasználja a gyerekeket.

A First They Killed My Father című film Loung Ung, a vörös khmerek 1975 és 1978 közötti rémuralmát túlélő kambodzsai emberi jogi aktivista visszaemlékezésein alapszik.

Angelina Jolie és Rithy Panh producer – utóbbi maga is a vörös khmerek rezsimjének túlélője – közös közleményében azt kifogásolta, hogy a Vanity Fair újságírója kiragadott szituációról írt, az ugyanis egy improvizációs teszt volt, mely a film egy későbbi jelenetére utal.

„A film célja, hogy felhívja a figyelmet azokra a szörnyűségekre, amelyekkel a gyerekeknek szembe kell nézniük a háborúban” – mondta Jolie. Kiemelte: a szereplőválogatáson végig jelen voltak a szülők vagy gyámok és orvosok is. Ők garantálták azt, hogy „senki semmilyen formában ne sérüljön országa történelme ilyen fájdalmas részének felelevenítése közben”.

A filmet, melynek rendezője Angelina Jolie, teljes egészében Kambodzsában forgatják. A tervek szerint idén lesz látható a Netfixen, miután a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon bemutatják szeptemberben.

Korábban a Vanity Fair interjút készített az új otthonába pár héttel ezelőtt beköltöző Angelina Jolie-val. Az amerikai színésznő mesélt a válásáról, a betegségéről, a kínos közszerepléseiről, korábbi rosszlányimázsáról és arról a pillanatról, ami mindent megváltoztatott, kambodzsai útjáról, amely során örökbe fogadta első gyermekét, Maddoxot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.