Halálos autóbaleset érte az Adrenaline Mob rockzenekart

Elhunyt a basszusgitáros, aki a karácsonyi dalokat előadó Trans-Siberian Orchestrában is játszott.

Lakner Dávid
2017. 07. 16. 17:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korábbiak után ismét súlyos tragédia érte az ismert amerikai rockzenekart, az Adrenaline Mobot. A csapat épp koncertkörúton volt, amikor pénteken halálos balesetet szenvedett. Egy defekt miatt húzódtak le az útról, hogy nem sokkal később beléjük szaladjon egy nyergesvontató. Többen súlyosan megsérültek a turnébuszban ülők közül, David Zablidowsky basszusgitáros pedig életét vesztette.

A David Z. néven ismert zenész idén lett a 2011-ben alakult New York-i csapat tagja. Az Adrenaline Mob egyébként világszerte népszerű bandák tagjaiból alakult: dobosként csatlakozott előbb Mike Portnoy a Dream Theaterből, később A. J. Pero a Twisted Sisterből. Russell Allent a Symphony X-ből ismerhettük, Rich Wardot pedig a Stuck Mojóból. Zablidowsky korábban basszusgitározott a New York-i October Thorns-ban, 2000 és 2006, illetve 2010 és 2017 között pedig a Trans-Siberian Orchestrában. Ez az 1993-ban alakult zenekar egyedülálló módon ötvözi a rockzene és a karácsonyi dalok hangulatát. 

Zablidowskyról olyan rockzenészek emlékeztek meg oldalaikon, mint Alex Skolnick a Testamentből, illetve Mike Portnoy, Zakk Wylde és Dave Navarro.

A csapatot korábban is érték tragédiák. A. J. Pero dobos szintén egy Adrenaline Mob-turné során, 2015 márciusában vesztette életét: amikor a buszban rátaláltak, már nem volt eszméleténél. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.