Készül a Westworld második évada

Az HBO sorozatának kérdése, hogy mit tehet meg egy ember a hozzá kísértetiesen hasonló emberszerű androidokkal?

Balogh Roland
2017. 07. 31. 17:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavasszal, talán már áprilisban érkezik az HBO Westworld című sorozatának második évada, a forgatás zajlik, s a tervek szerint a második széria is tíz epizódból áll majd – jelentette a brit NME magazin, az információt az HBO is megerősítette.

A Fox13 csatorna riportja szerint a felvételek ugyanott, a Salt Lake City környékén zajlanak, ahol a korábbi részeket is forgatták. Az első évad egyik kulcskarakterét, Dolores Abernathyt megformáló Evan Rachel Wood színésznő is töltött fel egy olyan fotót Instagram-profiljára, amiből arra lehet következtetni, tényleg elkezdődtek az új évad munkálatai.

A Westworld egy a nem oly távoli jövőben játszódó széria, amelynek a középpontjában a következő évtizedek egyik fontos, akár jogi szempontból is érdekfeszítő kérdése áll: mit tehet meg egy ember a hozzá kísértetiesen hasonló emberszerű androidokkal, nekik egyáltalán lehetnek-e jogaik, illetve – picit a Terminator-filmek világát idézve – mi történik akkor, ha egyikük öntudatra ébred, mire képes azért, hogy megszabaduljon rabszolgatartóitól, az emberektől. Az első évad témafelvetései igen izgalmasak voltak, így a folytatást sokan várják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.