Készül az „élő szereplős” Oroszlánkirály

Már az is megvan, ki fogja megszólaltatni Zazut, Timont és Pumbát. Beyoncé részvétele egyelőre kérdéses.

Lakner Dávid
2017. 07. 12. 5:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár továbbra is hihetetlenül hangzik, úgy tűnik, tényleg komolyan gondolják: javában zajlanak az „élő szereplős” Oroszlánkirály előkészületei. A dzsungel könyve rendezőjét, Jon Favreau-t meggyőzte a tavalyi siker, olyannyira, hogy Simbáék szintén általa rendezett története hamarabb a mozikba is kerülhet, mint a dzsungelsztori második része. 

A The Wrap számolt be róla, hogy már az is megvan, kit szerződtettek Zazu madár szerepére. Mufasa hű tanácsadóját az 1994-es animációs filmben Rowan Atkinson szólaltatta meg, a 2019-es remake-ben pedig a brit politikai humorista, John Oliver fogja. Donald Glover kölcsönözheti a hangját Simbának, James Earl Jones pedig Mufasának. Timonra és Pumbára is rátaláltak már Billy Eichner és Seth Rogen képében, és a pletykák szerint még az is elképzelhető, hogy Beyoncé lesz az új Nala. 

A dzsungel könyve után ismét CGI-animációval alkothatják újra az állatokat, bár kérdéses, ez miként fog működni egy olyan történet esetében, amiben semmiféle emberi szereplő nincs. Ezt nagyjából két év múlva tudhatjuk meg: az Oroszlánkirály bemutatóját 2019. július 19-ére tűzték ki. A forgatókönyvért Jeff Nathanson (Féktelenül 2., Terminál) és Irene Mecchi felel majd. Utóbbi az eredeti animációs film forgatókönyvén is dolgozott már.

Az 1994-es rajzfilmben a fontosabb szinkronszerepekben Matthew Broderick (Simba), James Earl Jones (Mufasa), Whoopi Goldberg (Shenzi) és Nathan Lane (Timon) volt megtalálható.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.