Öngyilkos lett a Linkin Park énekese

Chester Bennington 41 éves volt.

Lakner Dávid
2017. 07. 20. 18:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Negyvenegy éves korában öngyilkos lett a Linkin Park énekese, Chester Bennington. A zenészre Los Angeles-i otthonában találtak rá csütörtökön. A TMZ rendőrségi forrásból úgy tudja, hogy Bennington egyedül volt otthon, amikor felakasztotta magát. 

Idei új lemezével a csapat nemrég Magyarországon, a soproni Volt Fesztiválon is fellépett. Ekkor még jó hangulatú koncertet adtak, a kritikusok szinte egyöntetűen dicsérték a zenekart.

Bennington az egyik legjobb barátja volt a Soundgarden énekesének, Chris Cornellnek, aki májusban követett el öngyilkosságot. Cornell születésnapja ezen a napon, július 20-án volt. A Soundgarden-énekes halálának napján Bennington nyílt levelet írt barátjához. Cornell felesége, Vicky a Twitteren reagált Bennington halálára. „Épp amikor azt gondoltam, a szívem nem tud többé megszakadni. Szeretlek” – üzente a TMZ szerint.

– Sokkban és összetörve, de a hír igaz. Hivatalos közlemény azonnal jön, amint lesz ilyen – erősítette meg zenésztársa halálhírét Mike Shinoda a Twitteren.

 

Shocked and heartbroken, but it’s true. An official statement will come out as soon as we have one.

A Linkin Park 1996-ban Kaliforniában alakult, világszerte ismertté és népszerűvé pedig négy évvel későbbi bemutatkozó lemeze, a Hybrid Theory tette. Következő albumukkal, a Meteorával tovább meneteltek, a Billboard kétszázas listájának éléig jutva. A nu metalnak nevezett stílus egyik úttörői voltak: a metalos durvulást rappel vegyítették, számos rádióbarát slágert letéve az asztalra. Legutóbbi lemezük, az idei One More Light nagy visszhangot váltott ki, miután a korábbiakhoz képest másfelé kalandoztak el, elektronikusabb és poposabb dalokkal előállva. A zenekar épp a One More Light-turné közepén volt, ami novemberig lekötött dátumokkal rendelkezett. Ennek európai része július 6-án, Birminghamben ért véget, és 27-én folytatódott volna az amerikai Mansfieldben. A soproni állomás Chester Bennington utolsó öt koncertje között szerepelt. 

Chester Bennington 1976. március 20-án született az arizonai Phoenixben. Nehéz gyerekkora volt, szülei válása után alkohol- és drogproblémákkal is küzdött, de úgy tűnt, legyűrte ezeket. Korai próbálkozásai után majdnem felhagyott a zenéléssel, amikor megismerkedett az akkor még Xerónak nevezett Linkin Park tagjaival. Egy meghallgatás után hamar a csapat tagja lett, Mike Shinoda mellett pedig a zenekar egyik meghatározó embereként ismerhette meg a világ. Pályája során a Linkin Park hat nagylemezt hozott ki, rajtuk olyan slágerekkel, mint az In the End, a Somewhere I Belong, a Faint, a Numb, a Breaking the Habit és a What I\'ve Done. A zenekar új klipje, a Talking to Myself épp csütörtökön jött ki.

Bennington felbukkant a 2006-os Crank – Felpörögve című filmben. 2013 és 2015 között a Stone Temple Pilots zenekarban is énekelt. Mint több interjúban elmondta, egész életében arról álmodott, hogy az 1986-ban alakult csapat tagja lehessen.

A zenész korábban beszélt arról, hogy egy gyerekkorban elszenvedett zaklatás miatt öngyilkosságot kísérelt meg. Chester Benningtonnak hat gyereke van, köztük örökbe fogadottakkal és sajátokkal egyaránt. Második felesége Talinda Bentley volt.

Twitter-oldalán búcsúzott az énekestől Nikki Sixx és Chance the Rapper, míg az Enter Shikari, a Slipknot, a Cypress Hill, AKONBryan Adams és Hosszú Katinka a Facebook-oldalán, Rihanna pedig az Instagramján emlékezett meg a világsztárról.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenes 116-123-as vagy 06-80/820-111-es telefonszámot!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.