Iggy Azalea jön a Szigetre

Rita Ora helyett érkezik az ausztrál rapperlány.

Lakner Dávid
2017. 08. 01. 19:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rita Ora helyett Iggy Azalea lép fel jövő szombaton, 12-én a Szigeten – jelentette be közleményében a fesztivál sajtóirodája. A pótlásra az utolsó pillanatban lett szükség: két nagyszínpados fellépő, a Clean Bandit és Rita Ora is visszalépett, így gyorsan találni kellett valakit a Macklemore & Ryan Lewis előtti két sávra. „Csalódottak vagyunk, de 100 százalékig biztosak abban, hogy egy fantasztikus szombatunk lesz a Szigeten!” – írták még múlt szombaton a fesztiválszervezők.

A másik beugróról még nincs hír, de a brit énekesnő helyére valóban nem kis nevet sikerült szerződtetni. Amethyst Amelia Kelly, azaz Iggy Azalea még csak 27 éves, de annál népszerűbb: bemutatkozó lemezével, a 2014-es The New Classic-kal hamar a slágerlisták élén találta magát. Az ausztrál rapperlány Pu$$y és Two Times című dalaival vált világszerte ismertté, idén pedig ki is hozta második albumát, a Digital Distortiont.

Azaleát rövid pályafutása során már rasszizmussal is megvádolták – igaz, Azealia Banks rapperlány ezt olyan komoly érvekkel indokolta, mint hogy zenésztársa nem törődik a fekete ügyekkel. Banks 2012-ben kezdte támadni Iggy Azaleát a D.R.U.G.S. című szám néhány keményebb (de nem rasszista) sora miatt. A vádak azóta is felbukkannak olykor, jellemzően kulturális kisajátításra és hasonló polkorrekt elvárásokra hivatkozva.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.