Rajzfilmmel a szerzői jogi tudatosságért

A fiatalokat akarja megfogni a kampánnyal a sorozatot forgató InfoCopy Diákkör.

MN
2017. 08. 20. 19:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zenész és grafikus szakemberek közreműködésével Kottakalózok címen a szerzői jogi tudatosságot növelő rajzfilmsorozatot forgatott az InfoCopy Diákkör. Az ötrészes alkotás egy állatok – Calit, a vegetáriánus hópárduc, Vicet, a basszusgitáros kolibri, Steve, a frontsün és Pete, a színváltós gyík – alkotta zenekar életén keresztül enged bepillantást a szerzői jog mindennapjaiba.

A projektet összefogó Mezei Péter bejegyzésében azt írta: azért döntöttek a rajzfilm és a zene mellett, mert olyan kampányt szerettek volna indítani, amely talán a fiatalokat is megfogja, és úgy gondolták, így juttathatják leginkább célba az üzeneteket.

A tartalom kidolgozásában nagyon sokan részt vettek, a karaktereket például Nemes Regina Alma rajzolta meg, életre pedig Kozma Péter keltette, de bevonták a projektbe Temesi Bertalan előadóművészt-zeneszerzőt, aki a zenét szerezte, illetve a szinkront intézte. A rajzfilm ötlete 2016 tavaszán született meg, ezt követően pályázott a diákkör a Igazságügyi Minisztérium támogatására, amelyet sikerült elnyernie.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.