Rowling ezúttal bocsánatot kért Trump-ügyben

A Harry Potter-könyvek szerzője ezúttal igazságtalanul bántotta az amerikai elnököt.

Lakner Dávid
2017. 08. 01. 14:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elnézést kért a Harry Potter-könyvek szerzője, amiért azzal vádolta az amerikai elnököt, hogy méltatlanul viselkedett egy sérült kisfiúval. J. K. Rowling Twitter-oldalán arról írt: egy felvétel tanúsága szerint a fiú hiába próbált kezet fogni Donald Trumppal, a milliárdos tudomást sem vett róla.

A július végi videót a szokásos felhördülés követte az Egyesült Államokban, csak ezúttal kiderült: megvágott felvételről van szó, és az elnök ezúttal nem követett el illetlenséget.

– Többen is arról tájékoztattak, hogy ez nem a teljes vagy pontos bemutatása volt annak, ami kettejük között történt – írta Rowling, elismerve, hogy saját érzékenységétől befolyásolva értelmezte a látottakat. Így előítéletei hatására azonnal elhitte, hogy Trump is keresztülnézett egy kerekesszékes emberen. Múlt pénteken ezért elítélte a július 24-ei sajtókonferencián történteket, felidézve azt is, amikor az elnök egy sérült újságíró gesztusait utánozta. (Itt is kérdéses volt egyébként, nem csupán saját megszokott módján magyaráz-e a milliárdos.)

A Fehér Ház videóján viszont látszik, hogy Trump üdvözölte a hároméves Monty Weert. Miután kiderült, hogy tévedett, Rowling törölte a múlt heti bejegyzését.

– Őszintén elnézést kérek – írta Twitter-oldalán. A kisfiú édesanyja szintén megszólalt, azt üzenve Rowlingnak: az elnök nem vette semmibe a fiát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.