Csoportos nemi erőszakkal gyanúsítják a lengyel metálosokat

Előbb emberrablásról volt szó, de jóval súlyosabb lehet az ügy. A zenekartagok egymásnak mondanak ellent.

Lakner Dávid
2017. 09. 12. 10:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Decapitated nevű népszerű lengyel death metal zenekarnak négy tagját is letartóztatták – számolt be róla még a hétvégén a The Washington Post. Először arról érkeztek a hírek, hogy a dél-kaliforniai hatóságok emberrablással gyanúsították őket. A rendőrséget az áldozat kereste meg azzal, hogy az augusztus 31-i, spokane-i koncert után a zenekar nem engedte el őt. A csapat ügyvédje, Steve Graham viszont azt nyilatkozta: tanúik vannak arra, hogy a sértett szabad akaratából kereste fel a zenekart, és jó körülmények között is távozott.

A kedd reggeli fejlemények alapján viszont úgy tűnik, jóval súlyosabb esetről van szó, és jelenleg csoportos nemi erőszakkal gyanúsítják a zenekartagokat. A Blabbermouth cikkezett a The Spokesman-Review által megszerzett bírósági dokumentumokról, amelyek szerint az együttes tagjai közösülésre kényszerítettek egy nőt a turnébusz mosdójában. 

Az áldozat elmondása szerint egy ismerősével invitálták őket a zenekari részbe, hogy ott iszogassanak a tagokkal. Az egyik nő elmondása szerint izgatott volt, hogy a kedvenceivel lehet, de aztán váratlanul az egyik tag, Michal Lysejko dobos elkezdte fogdosni a melleit. Egyre kényelmetlenebbül érezte magát, a zenekartagok pedig egymás közt elkezdtek lengyelül beszélni és állítása szerint zsákmányként nézni rá. 

A nő kifejtette, Rafal Piotrowski énekes csókolgatni kezdte őt, és hiába tiltakozott, már az övét csatolta ki, majd erőszakkal a mosdó tükre felé fordította őt. Előbb Piotrowski kényszerítette közösülésre az elmondása szerint, majd a zenekar többi tagja is megerőszakolta.

Az áldozatot kórházban is kivizsgálták, és a karján az erős szorításból következő sérüléseket találtak, valamint más sebeket is felfedeztek rajta.

A Los Angeles-i rendőröknek Lysejko csak annyit volt hajlandó mondani, hogy nem tudja, kik ezek a nők, majd hozzátette, tolmács nélkül nem hajlandó válaszolni a kérdésekre. Waclaw Kieltyka gitáros viszont azt mondta a nyomozóknak, hogy Piotrowskit és Hubert Wieceket is látta a mosdóban közösülni a nővel. Piotrowski elismerte, hogy közösen buliztak a turnébuszban, ahol a nő jelen volt. Kieltyka hajlandó volt DNS-mintát adni, Piotrowski és Wiecek viszont megtagadta azt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.