Elhunyt Harry Dean Stanton

Az amerikai színész pénteken, 91 éves korában halt meg egy Los Angeles-i kórházban.

MN
2017. 09. 16. 7:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken, 91 éves korában elhunyt Harry Dean Stanton amerikai színész, akit a legtöbben az Alienben, a Keresztapa 2.-ben és a Bilincs és mosoly című filmben nyújtott alakításáról ismertek – írja a BBC. Ügynöke közölte: Harry Dean Stanton a Los Angeles-i Cedars-Sinai kórházban halt meg.

David Lynch amerikai rendező, a Twin Peaks televíziós sorozat megalkotója, aki a Straight Story, az Inland Empire és a Veszett a világ című filmben is együtt dolgozott a színésszel, közölte, mindenki szerette Harry Deant, aki nagyszerű színész és nagyszerű ember is volt. 

John Carpenter, aki a Menekülés New Yorkból című filmben dolgozott vele, csodálatos embernek írta le, és kiemelte: nemcsak nagyszerű színész volt, hanem kedves és humoros is.

Harry Dean Stanton 1926. július 14-én született a Kentucky államban található West Irvine-ban. A Kentuckyi Egyetemen végezte tanulmányait, első főszerepét a Texas című filmben játszotta. Zenélt és énekelt is, rendszeresen fellépett Los Angelesben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.