Krisztik Csaba kapta az idei Kaszás Attila-díjat

A színművész a székesfehérvári Vörösmarty Színház tagja, a Győri Nemzeti Színházban vette át a díjat.

MTI
2017. 09. 09. 13:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A félmillió forinttal járó díjat tizedik alkalommal adták át péntek este. A díj a magyar nyelven játszó színművészek szakmai és emberi elismerése, és Kaszás Attila színész szellemi hagyatékának ápolását szolgálja. Idén Krisztik Csaba színművésznek, a székesfehérvári Vörösmarty Színház tagjának ítélték az elismerést, amelyet az országos színházi évadnyitó gála keretében adtak át pénteken a Győri Nemzeti Színházban.

A díjra harmincnyolc nevezés érkezett, a jelöltek a második szakaszban maguk közül titkos szavazással választották ki a továbbjutó három színészt, Krisztik Csaba mellett Gazsó Györgyöt és Szikszai Rémuszt. A jelöltekre augusztus 20-áig az interneten lehetett szavazni. Az elismerést korábban Szarvas József, Nemes Levente, Mátray László, Mucsi Zoltán, Bányai Kelemen Barna, Borovics Tamás, Nagy Alfréd, Mészáros Tibor és Schneider Zoltán vehette át.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.