Lengyel zenekar: Nem vagyunk erőszakolók

Reagált a múlt hét végén letartóztatott csapat a vádakra.

Lakner Dávid
2017. 09. 14. 18:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Bár nem vagyunk tökéletes emberek, de emberrablók, erőszakolók és bűnözők sem” – így reagált Facebook-oldalán a lengyel zenekar, amelynek tagjait a múlt héten tartóztatták le az Egyesült Államokban. A kedden kiszivárgott bírósági iratok szerint a Decapitated zenészeit csoportos nemi erőszakkal gyanúsítják. A csapat spokane-i koncertje után tett feljelentést egy nő, állítva, a zenekartagok megerőszakolták a turnébuszban.

A Decapitated ügyvédje először az emberrablás vádját is cáfolta, a nemi erőszakra viszont korábban még nem érkezett hosszabb reakció. A vádakkal szembeni bizonyítékairól most sem tesz említést a csapat, viszont állítja, nem követte el a szóban forgó bűncselekményeket.

Mint korábban megírtuk, nem segítette eddig a csapat ügyét, hogy a tagok vallomásai ellentmondtak egymásnak, ketten pedig a DNS-minta adását is megtagadták. Michal Lysejko dobos állította, nem ismeri az áldozatot, Rafal Piotrowski viszont elismerte, hogy a nő velük bulizott a buszon. Waclaw Kieltyka gitáros pedig azt mondta, látta a mosdóban közösülni a nővel Piotrowskit és Hubert Wieceket is.

A csoportos nemi erőszakkal kapcsolatos vádak felröppenése után a Venom Prison zenekar lemondta novemberi koncertjeit a lengyel csapattal. Facebook-oldalán azt írta, ellene van mindenféle nemi erőszaknak és szexuális támadásnak, és továbbra is kiáll a nőjogok mellett. A Venom Prison hozzátette, természetesen mindenkinek kijár a tisztességes eljárás, és a Decapitated felett sem ítélkezik, amíg nem születik eredmény az ügyben.

A Decapitated azt ígérte posztjában, hogy a megfelelő időben be fogja mutatni a bizonyítékait és a teljes vallomását. A jövőt illető bizonytalanságok miatt minden meghirdetett koncertjét lemondta. A zenekar szerint továbbá a rendőrségi jelentésben szereplő kijelentések a letartóztatás előttről származnak, és akkor még egyikük sem tudott arról, hogy eljárást indítottak ellenük.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.