Megrendítő előzetesben láthatjuk Törőcsik Marit

Kikerült a Mészáros Márta új filmjéhez készült kisfilm.

Lakner Dávid
2017. 09. 15. 18:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A váratlanul kómába esett Máriával (Törőcsik Mari) és a családjuk történetét kutató lányával, Olgával (Tóth Ildikó) indul az Aurora Borealis – Északi fény előzetese, ami a héten került ki a YouTube-ra. Mészáros Márta huszonhatodik filmje október 19-én kerül a hazai mozikba a Vertigo Média forgalmazásában. A forgatókönyvet a Napló gyermekeimnek rendezője közösen írta Pataki Évával és Jancsó Zoltánnal, a főszereplők közt pedig az említettek mellett Törőcsik Franciskát, Antonio de la Torrét, Cserhalmi Györgyöt és Monori Lilit találjuk.

Az Aurora Borealis két idősíkon fut és a Bécsben élő sikeres ügyvéd, illetve édesanyja viszonyát boncolgatja. Egy frissen felfedezett titok után Olga elkezd kutakodni a múltban, és újabb sötét foltokra bukkan az ötvenes évek Európájából. 

„Mindig úgy voltam vele, hogy az emberi élet másodperceket jelent a történelemhez képest. Meg kell próbálni találkozni mindennel, ami különös és érdekes. Felfogni azt, amiben élünk. Legalább megérinteni az igazságot” – mondta még lapunknak adott márciusi interjújában a Kossuth- és Arany Medve-díjas, 86 éves forgatókönyvíró-rendezőnő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.