4,8 milliárd forintot is fizethetnek a Chagall-műért

A Les Amoureux a művész egyik legjelentősebb alkotása.

MN
2017. 10. 06. 10:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akár 18 millió dollárért (4,8 milliárd forint) is elkelhet egy Chagall-festmény egy novemberi New York-i árverésen a Sotheby’s aukciósház becslése alapján. Marc Chagall (1887–1985) francia festő Les Amoureux című alkotását, mely a művészt és múzsáját, Bella Rosenfeldet ábrázolja szerelmespárként, november 14-én árverezik el – olvasható a Sotheby’s csütörtöki közleményében.

A Les Amoureux a házassági boldogság festménye, a szerelmesek örömének képi megtestesülése. Körülbelül 40 évvel később a festő továbbra is ezt a véleményt tartotta, hogy „a művészetben, mint az életben, mindez akkor lehetséges, ha a szerelemben születik meg”. A művész hosszú életének a Les Amoureux egyik legfigyelemreméltóbb alkotása – olvasható a Sotheby’s honlapján. A festmény majdnem 90 éven át egy magángyűjtemény része volt, miután 1928-ban, keletkezése évében egy párizsi galéria megvásárolta.

Chagall-festményért eddig a legtöbbet 1990-ben fizették árverésen, akkor az Anniversaire (Születésnap) című képe 14,9 millió dollárért kelt el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.