A zaklatással vádolt Marton László áll a vizsgálatok elébe

Marton László felfüggesztette oktatói tevékenységét, közben két újabb nő vádolta meg molesztálással.

Tölgyesi Gábor
2017. 10. 20. 14:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azért nevezte meg felesége Marton Lászlót zaklatójaként, mert jelentkeztek a férfi más áldozatai is – mondta csütörtökön a Hír TV Egyenesen című műsorában Schilling Árpád rendező. Sárosdi Lilla férje azt követően nyilatkozott a csatornán, hogy a színművész nyilvánosságra hozta: a Vígszínház korábbi igazgatója volt az, aki fiatalkorában megpróbálta szexuális érintkezésre rávenni egy autóban.Dettre Gábor filmrendező a színésznő videóvallomásához a következő megjegyzést fűzte: „Ahogy olvastam első írásodat, rögtön tudtam, kiről van szó. Egyszerűen mert ugyanez történt – nagyon hasonló módon, a perverz barát bevonásával stb. – egy volt barátnőmmel, akivel én aztán – évekkel később – sokáig éltem együtt.”Marton László rendező, a Színház- és Filmművészeti Egyetem tanára tagadta a történetet, az egyetem honlapján ezután pénteken tették közzé M. Tóth Géza rektorhoz írt, csütörtöki keltezésű levelét. „Kijelentem, hogy a személyemmel kapcsolatos állítások valótlanok. Annak érdekében, hogy az általam annyira szeretett növendékek körében semmiféle zavar ne támadjon, a vizsgálatig, amelynek állok elébe, felfüggesztem oktatói tevékenységemet” – írta. A rektor elfogadta a felfüggesztés bejelentését, igaz korábban az egyetemi hallgatók petícióban követelték Marton felfüggesztését, eredménytelenül.Verebes István rendező, korábbi színházigazgató az ATV csütörtök esti adásában arról beszélt: megérti Sárosdi Lilla lelkiállapotát, viszont Marton Lászlót úriembernek ismerte meg. Verebes szerint évtizedek óta mindenki tudja és elfogadta, hogy hatalommániás színházi vezetők bármit megtehetnek, és „mocskos módon megaláznak nőket, férfiakat egyaránt”.„Többet is akart tőlem”A Hír TV Alinda című műsorában két újabb nő jelentkezett, akik azt állították, hogy Marton László molesztálta őket, egyikükkel két éve történt az eset. Ő azt állítja: a rendező különórákon fogdosta. „A második próbára úgy mentem oda, hogy nem bírom tovább, ez megalázó, ez undorító. És rákérdeztem, hogy többet is akar-e tőlem, és erre az volt a válasz, hogy ezt nem gondolom rosszul.” A teljes interjút a 23 órakor kezdődő Alindában láthatják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.