Életműdíjjal tüntetik ki George Clooney-t

Az amerikai színész az Amerikai Filmintézettől kapja a díjat.

MTI
2017. 10. 06. 9:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A filmintézet csütörtökön jelentette be, hogy az 56 éves Clooney lesz a 46. életműdíjasa. A filmes a fiatal életműdíjasok közé tartozik, de két éve már megkapta a Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók életműdíját, a Cecil B. DeMille-díjat is.

Howard Stringer, az AFI igazgatótanácsának elnöke „Amerika főszereplőjének” nevezte Clooney-t, és olyan mai filmikonként beszélt róla, aki „a múló csillogást vad szenvedéllyel ötvözi, hogy a művészet túlmutasson a filmvásznon”.

Clooney legutóbb a Suburbicon – Tiszta udvar, rendes ház című rendezésével hívta fel magára a figyelmet, amely az ötvenes évek kisvárosi Amerikájában játszódik, és egy család történetén keresztül súlyos társadalmi kérdésekkel foglalkozik.

Az Amerikai Filmintézet életműdíját 2018 júniusában Los Angelesben adják át.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.