Először töltheti meg magyar cirkusz a sportarénát

A Magyar Nemzeti Cirkusz szuper attrakcióval készül a szombati arénás show-ra.

R. Kiss Kornélia
2017. 10. 27. 12:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha sportaréna, akkor Cirque du Soleil, vagy, mondjuk, a Cirque de Monte Carlo Diótörő show-ja. Általában külföldi cirkuszprodukciókat láthat a magyar közönség a Papp László Budapest Sportarénában, akik sokszereplős, nagyszabású attrakciójukkal képesek kitölteni egy estét.

Szombat este egy magyar magáncirkusz, a Magyar Nemzeti Cirkusz Richter is megpróbálkozik ezzel. Az utazó cirkuszt eddig a csíkos sátrukról ismerték meg a nézők – egyébként ez sem kicsi, az utazó társulatok közül ők dicsekedhetnek talán a legnagyobb méretekkel –, de most szintet lépnének: eddigi legnagyobb volumenű produkciójukat mutatják be a budapesti Papp László Budapest Sportarénában. A cirkuszi szupershow közel 100 egzotikus állattal és több mint 100 fős stábbal várja a közönséget.

Az eredeti iránytól viszont nem térnek el: nem kortárs vagy újcirkuszt, hanem tradicionális produkciókat mutatnak be most is. Állatszámok, akrobaták, zsonglőrök, kutyarevü, bohócok és motorosakrobaták szerepelnek a programban. A hagyományos cirkusz egyik legszerethetőbb – és már nem mindenhol élő – hagyományát, a saját zenekart is megtartották, most a zenészek mellett egy afrikai énekesnőt léptetnek fel. 

Az előadáson többek között a Richter csoport világhírű lovas akrobata produkcióját is láthatja a közönség. Az előadás házigazdája Rózsa György lesz. A Magyar Nemzeti Cirkusz Richter produkciójával szeretne hagyományt teremteni, és évente egy cirkuszi szupershow-t megvalósítani a Papp László Budapest Sportarénában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.