Színes programkínálattal várja látogatóit a Piros Lábos Fesztivál

Családosoknak, zenekedvelőknek, szerelmeseknek is érdekes lehet a hétvégén a Szentendrei-sziget.

MN
2017. 10. 06. 7:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén is felejthetetlen élményekkel gazdagodhat, aki ellátogat a Szentendrei-szigeten Szigetmonostorra, a Piros Lábos Fesztiválra, ahol mesetáncház, író-olvasó találkozó, cipóban sült csülök, elfeledett mesterségek, lepcsángsütés és menyegzőudvar várja az érdeklődőket október 7-én, szombaton.

A nagyszínpadon délben a Blue Danube Bluegrass Band lép majd fel a countrymuzsika kedvelőinek örömére, este hatkor pedig Petruska, de lesz NeFolk és Gypo Circus is. A Kossuth téren pedig a dzsesszzenét játszó Vers Dóra, Morvai Tamás duót hallgathatjuk meg. A Nepomuki Szt. János szobornál a Szigeti Veszedelem zenekar verseket, verszenéket, a népzenét helyezi majd előtérbe. Templomtúrán is részt lehet majd venni, amely során Attila atya vezetésével megismerheti az épület történetét. A református templomban pedig Richly Zsolt Luther-rajzfilmjét vetítik.

Az egyik legizgalmasabb kihívás a különféle udvarok felfedezése lesz, például a Kertbarátok udvarában különleges növényekkel, terményekkel és helyi ízekkel ismerkedhetünk meg, de dísznövényeket is vásárolhatunk. A mesterségek udvarában egy fafaragó-, egy szövőműhely és egy régi sómalom titkait lehet megtekinteni, ahol a mesterek be is avatják az érdeklődőt a szakma rejtelmeibe. Népszerű lehet a levendulaudvar, ahol szüretelt levendulából készített kézműves termékek, házi levendulaszörp, tea, rozéfröccs és édes finomságok várnak majd. A kreatív gyerekek a legegyszerűbb nyomtatási technikával szövegeket és képeket tudnak majd nyomtatni, amelyeket összefűzve egy saját füzetet készíthetnek a nyitott kapuk udvarában a reformáció 500 éves évfordulója alkalmából. A konyha szerelmeseit várja a helyi termék udvar, ahol elmondják, más-e a tavaszi és az őszi fokhagyma, hogy kerül az aszalt szilva a parenyicába, mennyivel édesebb lett a barack a sok napsütéstől, és megkóstolhatják a „fantaszeletet” házi bodzaszörppel.

A képes udvar Magyarország legnépszerűbb vándorfényképésze, a pócsmegyeri Laczkó Péter mozgó látványlaboratóriumát fogadja be, míg a meseudvarban valóra válnak a mesék! A legkisebbek piros lábosokban főzőcskézhetnek, de részt vehetnek egy mesepróbán, és meghallgathatják a Molnár Réka, Gável Gellért duó gyermekdal-feldolgozásait is. A menyegzőudvarban egy komplett esküvői helyszínt rendeznek be 12 és 16 óra között, ahol a helyi menyegzők különleges szokásainak és hagyományainak megismerése mellett az ide látogató párok kimondhatják a boldogító igent egy szertartásvezető előtt. A fesztiválra való belépés ingyenes, a részletes program itt olvasható.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.