A Beverly Hills-i rendőrség is vizsgálódik Weinstein és Toback ügyében

Számos feljelentés érkezett hozzájuk szexuális erőszak vádjával.

MTI
2017. 11. 01. 14:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség nem hozta nyilvánosságra, hány és milyen természetű feljelentést érkezett hozzájuk.

A The New York Times és a The New Yorker október eleji tényfeltáró riportjai nyomán az elmúlt hetekben nők tucatjai, köztük olyan hollywoodi sztárok, mint Angelina Jolie vagy Gwyneth Paltrow, valamint európai színésznők is arról számoltak be a nyilvánosság előtt, hogy Harvey Weinstein szexuálisan zaklatta őket, több nő nemi erőszakkal is megvádolta a befolyásos hollywoodi producert. Az egyikük Rose McGowan színésznő.

Az Oscar-díjas filmmogul tagadja a vádakat.

New York állam és New York rendőrsége, valamint a londoni rendőrség is vizsgálatot indított a felmerült vádak alapján.

James Toback forgatókönyvíró-rendezőt több mint 200 nő vádolta meg szexuális zaklatással a Weinstein-ügy nyomán amerikai sajtóértesülések szerint. A Los Angeles Times napilapnál több mint 200 nő jelentkezett, akik azt állították, hogy a rendező zaklatta őket.

Toback visszautasította a cikkben szereplő vádakat, kijelentve, hogy a Los Angeles Times által idézett nőkkel soha nem találkozott, vagy ha mégis, akkor öt percnél kevesebb időre, mert nem emlékszik rájuk.

Toback 1991-ben kapott Oscar-jelölést a Bugsy című gengszterfilm forgatókönyvéért. Ő írta és rendezte a Védtelenül című drámát Nastassja Kinskivel, a Fekete-fehér című filmet Robert Downey Jr.-ral, legutóbbi rendezése, a The Private Life of a Modern Woman pedig a velencei filmfesztiválon debütált.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.