Összedőlt a Kártyavár: Kevin Spacey szexuálisan zaklatta a stábot is

Az egyik áldozat azt állítja, a színész belenyúlt a nadrágjába.

MN
2017. 11. 03. 9:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tovább dagad a botrány Kevin Spacey körül: a Kártyavár (House of Cards) stábjának nyolc, jelenlegi és korábbi tagja – akiknek nevét nem hozták nyilvánosságra – állt elő azzal, hogy a színész fogdosta őket, és tett jelenlétükben otromba megjegyzést. A CNN-nek nyilatkozó áldozatok mindegyike „szexuális ragadozóként” írta le viselkedése alapján Kevin Spacey-t. Állításuk szerint a színész a beleegyezésük nélkül fogdosta őket, és durva beszólásokkal is zaklatta jellemzően fiatal, férfi kollégáit.

Egy produkciós asszisztens azt állítja, egy alkalommal, amikor Spacey-t a produkció egyik külső helyszínére fuvarozta, a színész a férfi beleegyezése nélkül belenyúlt a nadrágjába. Mint mondta, teljesen lesokkolta az eset. Ennél részletesebben azonban nem mesélt a zaklatásról, mert még mindig attól fél, hogy fény derül a kilétére. Később pedig a színész a lakókocsijában szorította sarokba az asszisztenst, és újra illetlenül ért hozzá. Ekkor a férfi közölte vele, hogy ő nem akarja, mire Spacey láthatóan feszült lett, és elsietett a helyszínről. Noha az asszisztens jelezte főnökeinek Spacey viselkedését, mégis csak annyival intézték el a dolgot, hogy sosem hagyták kettesben a színészt az asszisztenssel.

A CNN-nek nyilatkozó áldozatok egyöntetű állítása szerint Spacey magatartásával megmérgezte a légkört a forgatáson: a stábtagok közül többen is beszámoltak hasonló incidensekről, és azt is jelezték, hogy a színész státusza miatt nem mertek megszólalni az ügyben. Egy kameraasszisztens, akit a színész nem szemelt ki magának, arról beszélt, hogy a stáb szemtanúja volt a fogdosásoknak és érintéseknek.

A botrány azután robbant ki, hogy Anthony Rapp egy interjúban azzal vádolta meg Spacey-t, hogy több mint harminc éve, 1986-ban egy házibuli után szexuálisan zaklatta. Végül a Spacey-t ért vádak függvényében a Netflix és a Media Rights Capital kedden úgy döntött, hogy felfüggeszti a sorozat hatodik évadának munkálatait.

A színész Rapp zaklatási vádjára azonnal reagált, és bocsánatot kért, majd azzal védekezett, hogy részeg volt, és nem emlékszik a történtekre. Ennek apropóján pedig bejelentette, hogy ezentúl meleg férfiként éli az életét.

Azóta már Roberto Cavazos mexikói színész és az amerikai Tony Montana dokumentumfilm-rendező is vádakkal illette a sztárt. Ezek szerint Spacey akaratuk ellenére megkörnyékezte őket szexuálisan. A napokban pedig bejelentette, hogy kezelteti magát, mivel időre van szüksége a helyzet értékeléséhez és megoldásához.

A Nemzetközi Televízióművészeti és -tudományi Akadémia pedig nem ad nemzetközi Emmy-díjat Kevin Spacey-nek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.