Felvásárolta a Disney a 20th Century Foxot

Rupert Murdoch eladta szórakoztatóipari cégeit: a Disney logója alatt egyesülhetnek a Marvel szuperhősei.

Pintér Bence
2017. 12. 14. 16:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

52,4 milliárd dollárt, vagyis csaknem 14 ezer milliárd forintot fizetett a Walt Disney a Rupert Murdoch tulajdonában lévő Fox szórakoztatóipari cégeiért. Ez azt jelenti, hogy a felvásárlás tárgyát képezi a 20th Century Fox filmstúdió, a Fox tévésorozatai, sportcsatornái; illetve a Fox 39 százalékos részesedése a Sky műholdas műsorszolgáltató cégben. Ez azt jelenti, hogy Mickey egér most többek között rátette a kezét a Simpson családra, a Modern családra és az American Horror Storyra.

A gigaüzlet egyik legérdekesebb következménye, hogy egyrészt a Star Wars-franchise-t birtokló Disney most visszaszerezte az első film terjesztési jogait; másrészt egy sor olyan Marvel-képregényhős jogait, akik eddig nem tartoztak hozzájuk. Ez azt jelenti, hogy a jövőben a Marvel Univerzum részét képezhetik a X-Men mutánsai és a Fantasztikus négyes hősei vagy éppen a tavaly népszerű filmmel jelentkező Deadpool.

A rajongók régóta álmodoztak arról, hogy a Marvel-hősei végre egy jogtulajdonoshoz kerüljenek, kérdéses azonban, hogy a Marvel-unverzum évekre előre eltervezett menetrendjéhez; illetve a most is gyártás alatt lévő X-Men- és Deadpool-filmekhez hogy tud illeszkedni ez az új felállás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.