Elhunyt Szlovákia legnépszerűbb színésze

Marián Labuda 73 évet élt. A magyar közönség az Én kis falum című filmből ismerheti.

MN
2018. 01. 06. 8:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Életének 73. évében elhunyt Marián Labuda, az egyik legismertebb szlovák színész, akit a magyar közönség Az én kis falum című filmből ismerhet. Labuda a filmben Bán Jánossal játszotta a főszerepet – közölte az Új Szó magyar nyelvű szlovák napilap online kiadása a Tvnoviny.sk hírportál értesüléseire hivatkozva.

A portál információi szerint Labuda épp az autójába szállt volna, amikor eszméletét vesztette az utcán. Felesége értesítette a mentőket, majd egy járókelő is a segítségükre sietett, aki a mentőtiszt telefonos utasításai alapján megpróbálta újraéleszteni, sikertelenül.

Marián Labuda – akinek a fia szintén hivatásos színész – 1944. október 28-án született Hontnémetiben (Hontianske Nemce – Korponai járás) egy szabó fiaként. Hosszú éveken keresztül szoros szálak fűzték a szülőfalujához, a helyzet azonban a 90-es években megváltozott – nem örült Csehszlovákia kettéosztásának, és a politikusok által gerjesztett, magyarok iránti gyűlölethullámhoz sem volt hajlandó csatlakozni, amiért árulóként bélyegezték meg a földijei – írta a Bumm.sk magyar nyelvű szlovák portál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.