Felszámolás alá került Matyi Dezső online kereskedő cége

Az Alexandra.hut is a Washington D.C.-ben bejegyzett Rainbow Publishing LLC. alapította.

MN
2018. 01. 08. 6:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felszámolás alá került az Alexandra.hu Kft., a Matyi Dezső könyvmágnás által létrehozott csoport online kereskedő cége – írja a 24.hu.

A felszámolást még tavaly áprilisban kérték, de a bíróság csak november végén mondta ki a fizetésképtelenséget. Az Alexandra.hut ugyanaz a Washington D.C.-ben bejegyzett Rainbow Publishing LLC. alapította, amelyik az egykori könyves birodalom központi cégét, a már lassan két éve felszámolás alá került Pécsi Direkt Kft.-t.

Az online kereskedő felszámolásával nem tűnt el a név a piacról, a www.alexandra.hu honlap a könyvkereskedelemben a legforgalmasabb karácsony előtti időszakban teljes gőzzel üzemelt, és most is aktív. A site ugyanis már nem a Matyi-féle csoport érdekeltsége, annak a tulajdonosa és üzemeltetője a Bookangel Kft.

A portál felidézi, hogy az egykori Alexandra-birodalomhoz tartozó két másik cég is felszámolás alá került nemrég: a Pécsi Direkt által alapított Alexandra Editio Zeneműkiadó Kft., valamint az Alexandra Antikvár Könyvkereskedelmi Kft. is. Mind a zeneműkiadó, mind az antikvár cég esetében a jogutód nélküli megszüntetésről határoztak korábban, végelszámolásuk tavaly októberben megindult.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.