Pussy Riot-performansz lesz az Akvárium Klubban

Színházzá nőtte ki magát az orosz női punkrock együttes új projektje.

MTI
2018. 01. 31. 14:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budapestet is érinti legújabb projektjével a Pussy Riot. Az orosz feminista punkrock-együttes és aktivistacsoport előadása március 12-én az Akvárium Klub Nagyhalljában látható – közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

A szokatlan helyszíneken tartott villámcsődületeiről híres polgárpukkasztó csapat 2011 márciusában alakult, gerillaakcióival társadalmi problémákra szeretné felhívni a figyelmet.

Zenés performanszaik gyorsan meghódították a világhálót. Magyarországon eddig egyszer jártak, akkor egy beszélgetésen vettek részt a Sziget fesztiválon.

Három tagját, Marija Aljohinát, Nagyezsda Tolokonnyikovát és Jekatyerina Szamucevicset 2012 februárjában egy a moszkvai Megváltó Krisztus-székesegyházban tartott Putyin-ellenes akció közben letartóztatta az orosz rendőrség; Aljohinát és Tolokonnyikovát a bíróság két év börtönre ítélte, ahonnan csak a szocsi olimpia előtt meghirdetett amnesztia révén szabadulhattak 2013 decemberében.

2016-ban Aljohina és a zenei producer Alekszandr Cseparuhin belekezdett egy új projektbe Pussy Riot Theatre címmel, amelynek alapját Aljohina Riot Days című könyve adta. Ezzel a műsorral érkeznek idén tavasszal Budapestre. Az előadáson a tagok közül négyen lesznek színpadon, két férfi és két nő: a Pussy Riot-os Marija Aljohina és Kiril Maseka mellett egy másik orosz punkegyüttes, az AWOTT (Asian Women on the Telephone) duója, a vokalista-basszusgitáros Nasztya és a szintetizátoros Maksz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.