Ejtették Seal ellen a zaklatás vádját

Az énekes korábban arra biztatta a nőket, hogy ne hagyják futni támadóikat. Ezután vádolta meg őt korábbi szomszédja.

Lakner Dávid
2018. 02. 13. 17:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem emel vádat a Los Angeles-i ügyészség Seallel szemben szexuális kényszerítés miatt – közölte a USA Today.

Sealt, azaz Henry Olusegun Adeola Samuelt még januárban vádolták meg azután, hogy a #metoo-kampánnyal kapcsolatban Hollywood álszentségét ostorozta. A szexuális ragadozókat szabadjára engedik, eközben viszont a nőket arra buzdítják, hogy számoljanak be a zaklatással kapcsolatos tapasztalataikról – állította a brit énekes egy, a Facebookon közzétett videójában.

Emellett maga is arra biztatta a nőket: álljanak ki, és mondják el, ami velük történt. „Amit tesztek, ahhoz valódi bátorság kell” – jegyezte meg. Az énekes úgy vélte, hogy a molesztálásukról beszélő nők egyikének sem szolgáltattak igazságot, az pedig, hogy az elkövetők elveszítették a munkájukat, „nem igazi büntetés”. Kiállását egyébként azt követően érezte szükségesnek, hogy a korábban Harvey Weinsteinnel jó viszonyt ápoló Oprah Winfrey-t kritizálta, a műsorvezetőt „a probléma részének” nevezve. 

Ezután állt elő Tracey Birdsall színésznő azzal, hogy Seal korábban molesztálta őt. A nő arról beszélt, hogy egy salátástálat vitt vissza 2016-ban a zenész házába, aki viszont elkezdte fogdosni, illetve erőszakkal csókolgatni őt. Birdsall állítása szerint egyértelműen hangot adott ellenérzéseinek, az énekes mégsem állt le. A Los Angeles-i ügyészség ezután kezdte vizsgálni a nő szavait, de végül úgy határozott, hogy nem emel vádat Seallel szemben. 

Az énekes egyébként még a vád megfogalmazása után kiadott egy közleményt, visszautasítva a korábbi szomszédja által mondottakat.

„Nem az én dolgom, hogy megmondjam, az ügyészség miként végezze a munkáját” – mondta a vádak ejtése kapcsán a USA Todaynek a színésznő. Hozzátette, senki nem állna elő egy ilyen esettel csupán a figyelemért – „legalábbis senki, aki a józan eszénél van”. Üzent azoknak is, akik eddig nem álltak ki: szerinte nincs benne semmi szégyellnivaló, de dicsőség sincs. „Ne hallgassátok el, amit átéltetek, csak hogy védjetek valakit, aki nem vette korábban figyelembe az érzéseiteket” – mondta. 

A Kiss From a Rose, a Crazy és a Killer című slágereiről ismert Seal lemezek millióit adta el világszerte. Legutóbbi albuma, a Standards tavaly novemberben jött ki, és egyszerre tartalmaz jazzes, swinges, popos dalokat. Tracey Birdsallt pedig olyan filmekben láthattuk már, mint A prófétajáték (2000), a Dawn of the Crescent Moon (2014) vagy a Rogue Warrior: Robot Fighter (2017). 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.