Elárverezik James Dean legendássá vált piros dzsekijét

Akár 150 millió forintért is elkelhet a ritka relikvia Floridában.

MN
2018. 02. 27. 11:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akár 600 ezer dollárért (150 millió forintért) is akadhat vásárló a csaknem negyed százada halott filmsztár, James Dean piros dzsekijére – írja az MTI.

A beszámoló szerint a ritka relikviát a Palm Beach Modern Auctions bocsátja árverésre a napokban. Dean a Haragban a világban című filmjében viselte a nevezetes műszálas dzsekit fehér pólóval és kék farmerrel. A kollekciót az aukciósház ki is állította az árverés előtt.

Rico Baca, az aukciósház társtulajdonosa elmondta: a különleges darab az 50-es évek jellegzetes korszakát idézi fel.

Dean 1955 szeptemberében autóbalesetben vesztette életét, egy hónappal a Haragban a világgal premierje előtt. Mivel fiatalon hunyt el, és addig csak három filmet forgatott, a vele kapcsolatos tárgyi emlékek népszerűek a gyűjtők körében.

Baca hozzátette: nem tudja, hány hasonló dzsekit szereztek be a forgatásra. Ám az a darab, amelyre a héten licitálni lehet, korához képest jó állapotú. A becslések szerint 400-600 ezer dollárért (100-150 millió forintért) is elkelhet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.