Macskát akarnak rektornak az Aberdeeni Egyetemen

Kampány indult, hogy Buttonst jelölhessék. A diákok szerint a macska legalább nem politizál, és figyel rájuk.

Balogh Roland
2018. 02. 13. 17:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyetemen lakó, Buttons (vagy Kifutófiú) névre keresztelt fehér macskát szeretné rektorrá választani az Aberdeeni Egyetem hallgatóinak egy csoportja – számolt be a kissé abszurd esetről a brit The Independent napilap.

Mint a kampány elindítója, Alex Kither érvelt, Buttons azért is lenne ideális jelölt, mert nem politizál, az egyetemen lakik, jó fej a szintén a campuson lakó többi macskával és a hallgatókkal is, s így talán komolyan venné a diákokat, nem úgy, mint az egyetem jelenlegi vezetése, amelyet amúgy is az mételyez, hogy „piszkos trükkök” miatt meg kell ismételni a rektorválasztást.

Noha a Buttonst rektornak kampány mögé a 14 ezres diákságból háromszázan eddig beálltak, nem valószínű, hogy a macska elfoglalhatja azt a posztot, amely egykor többek között Winston Churchillé volt. Az egyetem vezetősége ugyanis elegánsan jelezte, nem fogadja el Buttons indítását, mert nem felel meg a rektori pozíció elvárásainak, nem tudna levezényelni egy vezetőségi ülést.

A diákok a beszámolók szerint azonban komolyan gondolják, és nem adják fel, folytatják kampányukat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.