Magyar közönségnek énekel az egyik legsikeresebb brit énekesnő

Az eredetileg orvosnak készülő, mára világhírű Emeli Sandé a jövő héten lép fel Budapesten.

Kuslits Szonja
2018. 02. 08. 15:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyáron egészségügyi okok miatt végül nem lépett fel a vizes világbajnokság nyitóünnepségén Emeli Sandé brit soul- és r&b énekesnő-dalszerző, a csalódott rajongóknak nagy megkönnyebbülést jelent, hogy felépülése után idén egész estés koncerted ad Budapesten.

A többszörösen díjazott dalszerző február 18-án először énekel majd magyar közönségnek, a Papp László Sportarénában. A fellépésre a magas színvonalhoz szokott közönség igencsak kíváncsi. Ugyanis Sandé mint énekesnő nagy színpados fellépései során is meg tudja teremteni azt meghitt atmoszférát, amely a hanganyagról hallgatva vagy kisebb térben érvényesül.

Emeli Sandé hamar kitűnt tehetségével, gyermekkora óta zongorázik, énekel, 11 évesen pedig megírta első dalát is. Már középiskolásként is ajánlatokkal bombázták a kiadók, akkor még visszautasította őket, inkább a tanulmányaira koncentrált. Orvosi egyetemet végzett, mellette írta dalait, klubokban zongorázott és énekelt. Első önálló kislemeze 2011 augusztusában jelent meg Heaven címmel. A következő, Our version of events című 2012-es lemezével pedig már elsöprő sikert aratott: több héten állt az eladási listák első helyén, a legnagyobb példányszámban eladott album lett az Egyesült Királyságban. Ugyanebben az évben elnyerte a brit kritikusok díját (Brit Awards), 2013-ban újabb két elismerést kapott.

Négy évbe telt, mire az első után megjelent második stúdiólemeze, a Long live the Angels, rögtön a második helyen startolt az Egyesült Királyságban kiadott albumok ranglistáján. A zene ügyéért tett szolgálatai miatt Erzsébet királyné a Brit Birodalom Rendjének tagja (MBE) címmel is kitüntette.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.