Balesetben halt meg A hegyi doktor és az Álomhajó szereplője

A 85 éves Siegfried Rauch leesett a lépcsőn a Münchentől délre, Untersöcheringben lévő otthonában.

MTI
2018. 03. 12. 8:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 85 éves színész leesett a lépcsőn a Münchentől délre, Untersöcheringben lévő otthonában. A tragikus balesetről szóló médiaértesüléseket a rendőrség is megerősítette hétfőn hajnalban.

Rauchnak az autóverseny világában játszódó, Le Mans című, 1971-es film hozta meg az áttörést színészként, emlékezetes alakítást nyújtott a Nem kell mindig kaviár című 1973-as sorozatban is a nők bálványaként, szuperkémként és kalandorként, a legnagyobb hírnevet mégis az Álomhajó című romantikus sorozat hozta meg neki, amelyben 14 éven át alakította az egyik fő- és állandó szereplőt, a világot járó luxushajó kapitányáét. Élete utolsó tíz évében szerepet kapott A hegyi doktor című tv-sorozat újabb szériájában, A hegyi doktor – Újra rendelben Roman Melchinger orvos szerepében.

Élete egyik álmát megvalósítva a színész 2015 végén Moonlight & Lovesong címmel kiadott egy CD-t is szerenádokkal és romantikus balladákkal, akkor sajnálkozva beszélt arról, hogy a férfiakból kiveszett a romantika, amelyet – szerinte – már csak az olaszok gyakorolnak.

Az Ammer-tó partjáról származó Rauch magánéletében is hű maradt a vízhez, kedvenc hobbija a vitorlázás volt, az ennek gyakorlása közben szerzett tapasztalatait jól hasznosíthatta az Álomhajó kapitányaként is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.