Utolsó albumára készül a The Cranberries

Az első lemezét pedig újra megjelenteti a huszonöt éves zenekar.

Lakner Dávid
2018. 03. 09. 21:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Utolsó albumára, illetve az első lemez, az Everybody Else Is Doing It, So Why Can’t We? ünnepi újrakiadására készül a The Cranberries – számolt be róla többek között a brit The Independent. A zenekar szerdai közleményében azt írta, már a múlt évtől egy új anyagon dolgoztak, így a nemrég elhunyt énekesnő, Dolores O’Riordan hangja lesz hallható az albumon. Ismeretes: az énekesnő 46 évesen, idén januárban halt meg. A tragédiát gyógyszer- vagy kábítószer-túladagolás okozhatta, de áprilisig pontosabbat nem tudhatunk. 

A csapat közleménye szerint O’Riordan része már kész volt az új anyaghoz, így az énekesnő elejétől a végéig szerepelni fog a lemezen. A megjelenésre egyébként ő is készült, és mindössze három nappal a halála előtt váltott e-mailt róla a zenekar gitárosával, Noel Hogannel. Az album megjelenése jövő év elejére várható. 

A fennállás huszonöt éves évfordulójára pedig az első lemezt tervezi ismét kiadni a The Cranberries. Ezen újrakevert számok éppúgy lesznek, mind eddig kiadatlan dalok. 

Azt nemrég jelentették be, hogy Dolores O’Riordan halálával véget ért a zenekar története is. Megalakulásuk óta hét albumot jelentettek meg, az utolsó lesz a nyolcadik. Egyik legismertebb slágerük, a Zombie rögtön a második lemezen, a No Need to Argue-n szerepelt, rögtön a slágerlisták éléig jutva. Az Ír Köztársasági Hadsereg (IRA) terrortámadásai ellen írott dal azóta számos feldolgozást ért meg, idén januárra pedig elérte a 680 milliós megtekintést YouTube-on. A csapat nevéhez később olyan slágerek fűződtek még, mint az I Can\'t Be With You, a Salvation, a Promises és az Animal Instinct. Az első, újrakiadásra váró lemezről pedig olyan számokat érdemes kiemelni, mint a Dreams, a Sunday vagy a Linger.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.