A hétvégén ismét megnyílnak a népművészeti műhelyek a látogatók előtt

Hatvan helyszínen várják az érdeklődőket a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák V. Országos Hétvégéjén.

MTI
2018. 04. 03. 10:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatvan helyszínen várják az érdeklődőket a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák V. Országos Hétvégéjén április 6. és 8. között – mondta el Prokné Tirner Gyöngyi, a Népi Kézműves Alkotóházak Országos Egyesületének elnöke az M1 keddi műsorában. Ezen az egész országot átszövő rendezvénysorozaton az alkotóházakban, műhelygalériákban, nyitott műhelyekben egyedi programokkal várják a kézművesség hagyományai iránt érdeklődőket – tette hozzá.

Az Európai Művészet és Kézművesség Napjait először egy francia intézmény szervezte meg 2003-ban, amely a kezdeti sikeren felbuzdulva nemzetközi szintre emelte a rendezvényt. A Népművészeti Egyesületek Szövetsége (NESZ) révén Magyarország 2012 óta partnere az eseménynek. Az egyes helyszínek részletes programja az Európai Művészet és Kézművesség Napjai, a NESZ, a Hagyományok Háza és az alkotóházi egyesület honlapján tekinthető meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.