Lenyűgözte a közönséget a Heródesként tomboló Alice Cooper

Akadt, aki szerint John Legend isteni volt fekete Jézusként, más úgy vélte, lehetetlen őt komolyan venni.

Lakner Dávid
2018. 04. 02. 19:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jézus Krisztus szerepében a fekete John Legendet, míg Heródesében Alice Coopert láthatta, aki húsvétvasárnap az NBC műsorára kapcsolt. A merész szereplőválasztás ellenére, vagy éppen azért a Jézus Krisztus Szupersztár különkiadására többnyire pozitívak voltak a visszajelzések. Ahogy a Variety is írja, a nézők elsősorban a nagy hármas, John Legend, Brandon Victor Dixon (Júdás) és Sara Bareilles (Mária Magdolna) teljesítményét méltatták. 

A Billboard is lelkes cikket közölt az előadásról: a lap szerint Legend isteni alakítást nyújtott, míg Cooper ügyesen hozta a hisztérikus és alávaló figurát. „Sara Bareilles hibátlan, magával ragadó volt Mária Magdolna szerepében, míg Brandon Victor Dixon kirobbanó formát hozott Júdásként” – szögezte le a Billboard szerzője. A Vulture viszont úgy látja, bár Legend nagyon igyekezett, lehetetlen volt őt komolyan venni Jézus Krisztus szerepében. 

A Brooklynból közvetített előadáson természetesen ott volt Legend felesége, Chrissy Teigen, de Jerry Seinfeld és Zach Braff is. A Billboard szerint az első álló ovációt Legend érdemelte ki, miután előadta a Gethsemane (I Only Want to Say)-t, a következőt pedig már Alice Cooper kapta. Azt még a Legenddel szemben kritikus Vulture is kiemeli, hogy a Gethsemane hibátlan volt a színész előadásában. A lap szerint egyébként mindig is Júdás volt az Andrew Lloyd Webber-féle musical valódi sztárja, Dixon dühös, Aaron Burr-szerű játéka pedig lehengerlőnek bizonyult. 

A hirdetéseket mindenesetre nem tudja hova tenni a Vulture: megszakítani a bibliai történetet azért, hogy az Apple X-ről nézzünk reklámokat? A John Legend-féle Google-reglámot pedig legalább ilyen érthetetlennek tartja a lap. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.