Kültéri fabútorok
  • Ha olyan bútort választunk, amely keményfából készült, mint az akác vagy a teak, sok vesződséget megspórolunk. Némelyiknek magas a természetes olajtartalma, sűrű szövetűek, sőt egyes fajták gumit vagy kátrányt is tartalmaznak; a speciális anyagok ellenállóvá teszik őket a környezeti hatásokkal szemben, vagyis nem korhadnak, nem gombásodnak, nem vetemednek, ráadásul a rovarok sem tesznek kárt bennük.
  • A legtöbb bútort gyártáskor UV-védős olajjal kezelik, de ha tovább szeretnénk megőrizni az eredeti színét, akkor felvihetünk rá egy pluszréteget. Minden fafajtára jellemző, hogy idővel érik a színe, ízlés kérdése, hogy késleltetjük-e ezt a folyamatot.
  • Időközönként érdemes enyhén tisztítószeres, nedves ronggyal áttörölni, ez segít megelőzni, hogy a szennyeződés megrongálja a fa szerkezetét. A szezon végén kültéri fabútorokhoz kapható olajjal kell lekezelni.
  • A téli hónapokban ajánlott száraz, fedett helyen tárolni őket, ha nincs rá lehetőség, takarjuk le egy ponyvával. Fedett helyen is érdemes letakarni, hogy könnyebb legyen a tavaszi tisztítás. Ne zárjuk le hermetikusan, fontos, hogy tudjon szellőzni!

A teljes cikket IDE KATTINTVA olvashatja el.