A Népszabadságot bezárató Pecina feltűnt a kelet-magyarországi lapkiadónál

Az Ausztriában bűnsegédként elítélt üzletember felügyelőbizottsági tag lett a Russmediában.

MN
2017. 08. 23. 5:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Népszabadság bezáratásával ismertté vált, valamint a minap egy bankcsőd kapcsán fiktív számlázási ügyben Ausztriában bűnsegédként elítélt Heinrich Pecina felügyelőbizottsági tag lett a legnagyobb kelet-magyarországi lapkiadó cégben, a Russmediában – írja a 24.hu. Pecina fb-tagsága július 31-étől hatályos, épp attól a naptól, amikor bejelentették, hogy a Media Development Management Kft. (MDM) felvásárolja a Russmediát.

A portál megjegyzi, már ekkor sejthető volt, hogy az MDM-en keresztül valójában Pecinához kerül a 32 ezres példányszámú Hajdú-bihari Napló, a 35 ezres példányszámú Észak-Magyarország és a 38 ezres Kelet-Magyarország című megyei napilap, valamint a Russmedia regionális megyei hírportáljai, a Haon, a Boon és a Szon, mivel volt néhány sokat sejtető tény, ami arra utalt, hogy Pecina állhat az MDM mögött. A kapcsolat mostanra egyre nyilvánvalóbb.

A 24.hu szerint ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy változás történt a Russmedia  operatív irányításában. Az önálló aláírási jogosultságát megőrző Fodor István ügyvezető mellett ugyanis szintén önálló aláírási jogkörű ügyvezető lett az a Kálmán Erika, aki Heinrich Pecina régi bizalmi emberének számít.

A portál figyelmeztet: a fent említett lapok és portálok megvásárlása egyet jelenthet Fidesz-közeli médiummá formálásukkal is, ráadásul Andy Vajna kormánybiztos eközben épp felvásárolja a Bors, a Délmagyarország és a Kisalföld kiadóját, a Lapcomot, a Mediaworks lapjait pedig már régen a Fidesz érdekébe igazították.

Kálmán Erika egyébként nem csupán a Russmediánál lett a napokban vezető, de a Russmediát megvásárló MDM-ben is ügyvezetői státust kapott Fodor István, valamint a ciprusi lakóhellyel rendelkező Maria Kitromilidu mellett.

A 24.hu felhívja a figyelmet arra, hogy Kálmán korábban a szintén Pecina-érdekeltségű BorsodChemnél volt hr- és kommunikációs igazgató, majd 2013-tól a Vienna Capital Partners (VCP) – a Mediaworks volt anyavállalata – részéről a Mediaworks-csoport létrejöttén munkálkodott Pecinával. Kálmán és Pecina a tavaly év végéig az osztrák üzletember nevén lévő Mediaworksnél is szoros üzleti kapcsolatban voltak.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.