Fogyatkozó Spéder-birodalom: tulajdonost vált az InfoRádió

Az ügyvezető vásárolta ki a CEMP cégcsoportból az első magyarországi hírrádiót.

MN
2017. 10. 16. 15:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eddigi ügyvezető igazgató és főszerkesztő, Módos Márton cége, a 881 Média Invest Kft. vásárolta meg a Spéder Zoltán korábbi bankvezér és üzletember érdekeltségébe tartozó CEMP-X Online Zrt.-től a budapesti 88,1 MHz-es frekvencián sugárzó Inforádió Kft. 100 százalékát – közölték a rádió honlapján. A tulajdonosváltás a hétfői napon lépett hatályba, a tranzakció egyéb részleteit nem hozzák nyilvánosságra.

A menedzsment által kivásárolt InfoRádió 2000-ben kezdte meg adását, önmagát az első és egyetlen magyarországi hírrádióként jellemzi. A fővárosban és annak 30 kilométeres körzetében fogható, a csatornát a teljes lakosság körében a Kantar Hoffmann-Mediameter kutatása alapján naponta átlagosan 120 ezren hallgatják. Módos Márton 2001 óta az InfoRádió Kft. ügyvezetője, egyben 2002 júniusa óta a hírrádió főszerkesztője is.

Az elmúlt hónapokban jelentősen zsugorodott a kormánypártok kegyéből kiesett Spéder érdekeltségébe tartozó Közép Európai Média és Kiadó Zrt. (CEMP) cégcsoport médiaportfóliója. A Portfolio.hu gazdasági portált szintén a menedzsment vásárolta meg, míg az Index.hu áprilisban a Magyar Fejlődésért Alapítvány (MFA) nevű szervezet tulajdonába került.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.