Hullanak a fejek a Zoomnál

Új főszerkesztő érkezett a portálhoz – egy héten belül kirúgta helyettesét és négy újságírót is.

MN
2017. 10. 09. 12:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Próbaidőre hivatkozva rúgták ki a Zoom.hu több munkatársát is, bár a portál elindulása óta sem telt még el három hónap – értesült az Index.

Az elbocsátásokról szóló döntést Kustánczi Norbert, a portál frissen kinevezett főszerkesztője hozta meg, aki korábban a 24.hu szerkesztőségét vezette. Kustánczi a lapértesülés szerint indoklás nélkül küldte el a főszerkesztő-helyettes és gazdasági rovatvezető Vitéz F. Ibolyát, a Szórakozás rovatban dolgozó Vajda Juditot és Szirmák Erik politikai újságírót.

Mennie kell Barsi Zoltánnak, a portál közösségi oldala kezelőjének, és nem kizárt, hogy további kirúgások is lesznek – írja az Index. Úgy tudjuk, hogy elküldték a Szórakozás rovat egy másik újságíróját is, Juhász Edinát, akinek elbocsátásáról szabadsága alatt született döntés.

A Magyar Nemzetnek névtelenül nyilatkozó zoomos kolléga szerint eddig még a maradókat sem értesítették hivatalosan munkatársaik kirúgásáról, ez várhatóan hétfőn délután történik meg. „Valóban Kustánczi döntéséről van szó, ha valahova új főszerkesztő érkezik, az gyakran dönt személycserékről” – mondta forrásunk rezignáltan, amikor a döntés hátteréről kérdeztük. 

Elértük az egyik elküldött munkatársat is, aki szerint semmilyen előjele nem volt az elbocsátásoknak. „Norbi egy hete jött meg, mindenkivel váltott vagy két mondatot, de nem tett rá utalást, hogy ezen a héten lesz bármi változás” – közölte a Zoom távozó szerzője.

Úgy tudjuk, az elbocsátásokhoz nincs köze Tarjányi Péternek, a Zoom.hu tulajdonosának. Utóbbi már csak azért sem volt egyértelmű, mert az üzletember és biztonságpolitikai szakértő Tarjányi – Lattmann Tamás „politikai feltalálója” – korábban személyesen küldte el Zappe Gábort, az előző főszerkesztőt, és azt is egyértelművé tette lapunknak adott interjújában, hogy „a lázadást mindig le fogja verni”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.