Matolcsy György fia lett az Origo vezérigazgatója

A részvényeket már korábban megszerezte a jegybankelnök fia, most a vezetést is átvette Száraz Istvántól.

MN
2017. 10. 17. 15:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jegybankelnök fia, Matolcsy Ádám György a vezérigazgatói posztot is átvette az Origo.hu-t kiadó New Wave Media Group Zrt.-ben Száraz Istvántól, miután a cég részvényeit már korábban megszerezte – írja az Átlátszó Blog.

Matolcsy Ádám György egyszemélyes cége, a Magyar Stratégiai Zrt. még a nyáron megvette a New Wave Media Group Zrt. részvényeinek száz százalékát, de az akkori közlemény szerint „a zavartalan átmenet érdekében” még egy ideig Száraz maradt a cég vezérigazgatója.

Most viszont a friss Cégközlönyben megjelent, hogy október 1-i hatállyal Száraz kiszállt a cég vezető testületéből, ifjabb Matolcsy pedig – aki augusztus óta már cégvezetőként volt nyilvántartva – vezérigazgató lett. A korábban beharangozott tulajdonosi változások ugyanakkor még mindig nem látszódnak a cégjegyzékben.

A kormányközeli tulajdonba került Origo (illetve most már New Wave) jól teljesít: a 2015-ös 5 milliárdról tavaly 5,3 milliárdra nőtt a cég árbevétele, és fennállása óta először termelt nyereséget, félmilliárd forint erejéig.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.