Még ilyet – rádiós pályázatból zárta ki Andy Vajna cégét a médiatanács

A nemrégiben bekövetkezett ügyvezetőváltással indokolták a döntést.

MN
2017. 10. 25. 16:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa keddi ülésén kizárta a budapesti központú, de ma már több mint huszonkét frekvenciával rendelkező Rádió 1-et működtető Radio Plus Kft.-t, Andy Vajna filmügyi kormánybiztos rádiós cégét a békéscsabai 88,9 megahertzes helyi rádiós frekvenciapályázatból – írja a 24.hu. A testület a Vajna-cég nemrégiben bekövetkezett ügyvezetőváltására hivatkozva határozott így, megváltoztatva korábbi döntését. 

A testület úgy döntött, hogy nem megismétli a rádiós pályázatot, hanem az Interax Kft.-vel, a mindössze egyetlen szubjektív ponttal lemaradó, alakilag és tartalmilag is megfelelő pályázatot benyújtó vállalkozással köt médiaszolgáltatási szerződést.

Mazán Tamás, az Interax Kft. ügyvezetője a 24.hunak azt mondta: örömmel, ujjongva értesültek a döntésről, de egyik szemük sír, másik nevet. „Sajnáljuk, hogy az elmúlt hónapokban bizonytalanságban tartott bennünket a kérdés. Az érdemi munka, a rádió fejlesztése helyett a pályázatra, majd a bírósági perekre kellett összpontosítanunk, ami jelentős időt, energiát és pénzt emésztett fel, nem beszélve a bizonytalanságból fakadó lelki megpróbáltatásokkal. Ráadásul a pályázat során a külső körülmények jelentősen megváltoztak, így komoly kihívásokkal kell majd szembesülnünk a médiaszolgáltatási szerződés megkötése után is” – emelte ki.

A 24.hu hangsúlyozza: az ügyvezető ezzel feltehetőleg arra célzott, hogy Andy Vajna cége, a Radio Plus Kft. időközben talált egy másik, 104,0 megahertzes frekvenciát Békéscsabán, miután hálózatba kapcsolódási kérelmet nyújtott be a Csaba Rádióval. Márpedig ha a médiatanács áldását adja a hálózatba kapcsolódásra, egyidejűleg két Rádió 1 is elérhető lesz: a Vajna-féle a 104,0 megahertzen, valamint az Interax-féle a 88,9 megahertzen. Emiatt az Interax korábban azt kérte a médiatanácstól, hogy függessze fel Vajnáék hálózatba kapcsolódási engedélyezési kérelmét a Csaba Rádióval.

Az Interax egyébként korábban két pert is indított a médiatanács ellen. Az egyik pert amiatt, mert a grémium az Interaxnak nem volt hajlandó megmutatni a korábban győztesnek nyilvánított Radio Plus Kft. pályázati ajánlatát, illetve csak egy részét láthatták, mivel kikapcsozták. Az Interax másik pere a pályázati eljárás furcsaságai miatt indult. Egyik pertől sem állnak el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.