Andy Vajna miatt vált nevet két rádió is

Évek óta használta a békéscsabai és orosházi cég a Rádió 1 elnevezést, de a filmügyi kormánybiztosnak ez nem tetszett.

MN
2017. 11. 21. 8:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Névváltásról döntött az orosházi és békéscsabai Rádió 1, miután Andy Vajna cége perrel fenyegette meg a már Vajna megjelenése előtt is e néven jelenlévő adót – írja a 24.hu.

Már jó ideje harcol egymással a Mazán Tamás vezette Interax Kft.-féle Rádió 1 Start és a filmügyi kormánybiztos cége, a Rádió 1-hálózatot működtető Radio Plus Kft. A jogi viták eredményeként Békéscsabán az a fura helyzet állt elő, hogy egy ideje két azonos néven futó rádió is működik: a Vajna-féle új és a Mazánék féle régi.

A portál megjegyzi: Mazánék rádiójának állítólag több olyan hirdetője volt, aki tévesen azt hitte, esetleg nekik is közük van Vajnához, és emiatt nem akartak ott pénzt hagyni, ezért Mazánéknak magyarázkodniuk kellett.

A 24.hu emlékeztet, hogy a filmügyi kormánybiztosék ráadásul nemrég védjegyoltalmi perrel fenyegették meg a Mazán-féle rádiót arra az esetre, ha nem hagyja el a Rádió 1 nevet. Mazán Tamás a portálnak a minap elmondta: noha jogszerűen jutottak hozzá a Rádió 1 Start névhez, úgy döntött, megváltoztatják a nevüket. Mint mondta, „okos enged, szamár szenved”.

Az ügyvezető elárulta azt is, hogy az új név várhatóan FM 88,9 MHz lesz Békéscsabán. A névváltoztatást már kezdeményezték is a médiatanácsnál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.