Vádat emeltek a Trónok harca forgatókönyveit ellopó hekker ellen

Behzád Meszri még be nem mutatott sorozatokat is ellopott az HBO rendszeréből.

MTI
2017. 11. 21. 21:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Behzád Meszrit nem vették őrizetbe – közölte kedden az ügyészség szóvivője, aki nem válaszolt a vádlott tartózkodási helyére vonatkozó kérdésekre.

A vádirat szerint Meszri „a hekkelés szakértőjének vallja magát”, az iráni hadsereg számára dolgozott katonai rendszerek, nukleáris szoftverrendszerek, az izraeli infrastruktúra feltörésében. A férfi segített egy iráni hekkercsoportot több száz weboldal megrongálásban az Egyesült Államokban és más országokban.

Az HBO rendszerének feltörését augusztus elején jelentették be. A vádirat szerint Meszri május és augusztus között lopott el adatokat, köztük számos addig még be nem mutatott sorozatot és a Trónok harca forgatókönyveit az HBO számítógéprendszeréről.

A kalózok akkor azt állították, hogy 1,5 terabájtnyi információt töltöttek le, és azzal fenyegetőztek, hogy mindent nyilvánosságra hoznak, ha nem kapják meg a hatmillió dolláros „váltságdíjat”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.