Ellepték a MÁV hirdetései Mészáros Lőrinc lapjait

Több vidéki napilap olvasói is egy nyolcoldalas melléklettel lettek gazdagabbak.

MN
2017. 12. 30. 14:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyolcoldalas hirdetési melléklet jelent meg az ország több vidéki napilapjában december 30-án, szombaton. Az biztos, hogy a Somogy, a Békés és a Vas megyei nyomtatott lapokban megjelentek a Fejlődik a vasút szlogenű hirdetések, illetve fut ilyen hirdetési kampány a vasi Vaol, a zalai Zaol, a Veszprém megyei Veol, a fejéri Feol portálon, továbbá a dunaújvárosi Duol oldalon – szúrta ki az Index.

A portál szerint a Zala Megyei Hírlaphoz, a Tolnai Népújsághoz és a Heves Megyei Hírlaphoz is járt a MÁV-reklám. Sőt, egy tolnai olvasójuk szerint nem is csak a mai számban, hanem minden decemberi szombaton volt ilyen hirdetés. Ráadásul az érintett megyék közt akad olyan is – Zala és Vas –, ahol a vasúti szolgáltatások egy számottevő részét nem is a MÁV, hanem a GYSEV látja el.

A lapokat a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Mediaworks adja ki, melynek honlapján található adatok szerint listaáron a Somogy Megyei Hírlapban 1 368 000 forint egyoldalnyi hirdetés, a Békés megyeiben 1 272 000 forint, ami 10,9 és 10,1 millió forintot jelentene a nyolc oldallal számolva – bár a listaárból ilyen nagy megrendelés esetén nyilván járt kedvezmény. A Vas Népe és a Zalai Hírlap még nem szerepel a Mediaworks portfóliójában, bár már 2016 augusztusa óta a csoporthoz tartoznak a Vas, Veszprém, Zala és Fejér megyében jelen lévő egykori Pannon Lapok újságjai.

A vidéki lapokban a hirdetésekben a vasúttársaság egyebek mellett arról ír, hogy Budapest elővárosában már 123 Flirt motorvonat jár, emellett a netes jegyvásárlás és külföldi utazások lehetőségére hívja fel a figyelmet, valamint munkaerőt is toboroz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.