Törvénnyel lépne fel az álhírek ellen Macron

Az új szabályozást a közösségi médiaplatformokra alkalmazzák majd, különösen a választási időszak alatt

MTI
2018. 01. 03. 19:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emmanuel Macron francia elnök szerdán bejelentette: még az idén felül fogja vizsgálni a francia médiaszabályozást annak érdekében, hogy fellépjen a közösségi médiában terjengő álhírek ellen, amelyek – megfogalmazása szerint – veszélyeztetik a liberális demokráciákat. „Ha meg akarjuk védeni a liberális demokráciákat, erős törvényekre van szükségünk” – mondta egy sajtótájékoztatón Macron.

A francia államfő úgy látja, az új szabályozást a közösségi médiaplatformokra alkalmazzák majd, különösen a választási időszak alatt. Jelentősen megváltozik a média felügyeletére hivatott Audiovizuális Legfelsőbb Tanács szerepe is – tette hozzá.

Macron az álhírekkel kapcsolatosan korábban különösen sokat bírálta az orosz médiát, az RT oroszországi székhelyű nemzetközi hírtelevíziót pedig azzal vádolta meg, hogy róla is téves információkat közölt a weboldalán a közösségi médiában a francia elnökválasztás során.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.