Vigyázni kell a YouTube-videókkal Mészáros lapjainál

Elővigyázatosságra kérik a kollégákat, nehogy beszivárogjon egy politikai reklám.

MN
2018. 01. 24. 14:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Tisztelt Kollégák, a cégvezetés döntése alapján a kampányidőszakban, előreláthatólag a választásokig, a Mediaworks egyetlen (sem online, sem print) termékében nem jelenik meg pártpolitikai hirdetés” – ez szerepel egy, a Hvg.hu birtokába került ímélben.

Az elsőre meglepő totális tilalom feladója Pauska Zsolt, a Mediaworks tartalomfejlesztési igazgatója, tárgyként kiemelve pedig az szerepel, hogy „FONTOS – Kampány, hirdetések, YouTube”. A portál szerint a címzés alapján a tájékoztatás a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe került, Népszabadságot bedöntő médiacég vezetésének, valamennyi megyei lapjának, a megyei portáloknak, a Világgazdaság és a Nemzeti Sport Online-nak, de még az Autó-Motor című újságban dolgozóknak is szólt.

A Hvg.hu azt írja, a levélből süt, hogy elsősorban attól tartanak, a netes világban manapság elterjedt, úgynevezett programatic hirdetések révén minden elővigyázatosság ellenére mégiscsak beszivárog egy (ellenzéki) pártpolitikai reklám. A levélben ugyanis szerepel: „az online termékekből ki kell szűrnünk minden olyan forrást”, ahol ilyenek feltűnhetnek, példaként pedig a YouTube-ot hozza. Itt ugyanis előfordulhat, hogy a cikkekbe beágyazott videókban „általunk kontrollálhatatlan hirdetések” futnak. Ezért elrendeli, hogy kizárólag a saját csatornáikra feltöltött YouTube-videókat lehet beágyazni a cikkekbe, s a külsős videókat is csak innen lehet használni.

A levél a „szabály visszavonásig érvényes” kitétellel zárul, illetve azzal, hogy mindenkit arra kér, a saját felületén „fokozottan ügyeljen a fentiek betartására és betartatására”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.