Hatmilliós bírságot kapott a TV2: szinte csak fideszeseket hívtak a Mokkába

Alig szerepelt az ellenzék az Andy Vajna érdekeltségében lévő tévé reggeli műsorában.

MN
2018. 03. 23. 20:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint hatmillió forintos bírságot szabott ki a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) az Andy Vajna érdekeltségében lévő TV2-re, amiért a Mokka című reggeli műsorukban 2018. február 19. és március 20. között aránytalanul több megjelenési lehetőséget biztosítottak a Fidesz–KDNP politikusainak, mint az ellenzéki pártoknak – derül ki a választási iroda honlapján közzétett határozatból.

A Jobbik közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy a műsorba nem hívtak be jobbikos képviselőt, holott szerintük a legerősebb ellenzéki pártról „a műsorban rendszeresen hazudnak a kormány képviselői, valamint olyan személyek, akiket a kormány azért fizet, hogy valótlanságokat állítsanak a Jobbikról”.

Az NVB külön hangsúlyozta azt is, hogy a TV2 a választási kampány ötven napjából harmincban jogsértően szerkesztette műsorát, és a kampányidőszakból még hátralévő tizenhat nap kevés ahhoz, hogy megfelelően érvényesíthessék a pártok közötti esélyegyenlőséget. Határozatában eltiltotta az NVB a tévét ettől a gyakorlattól.

A TV2 még fellebbezhet a döntés ellen a Kúriához.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.