Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Megbírságolták a TV2-t, amiért a Fidesz mellett kampányolt

A HVG.hu úgy tudja, hogy 3,45 milliós bírságot szabtak ki.

MN
2018. 04. 10. 18:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Választási Bizottság úgy döntött, hogy nyílt kampányolásért megbünteti a TV2-t, miután a szombati, főműsoridőben sugárzott Tényekben kendőzetlenül a Fidesz melletti szavazásra buzdított – írja a HVG.hu. Úgy tudja, hogy 3,45 milliós bírságot szabtak ki a csatornára.

A TV2-t azért panaszolták be az NVB-nél, mert a műsorvezetői egyértelműen kiálltak Orbán Viktor mellett, és szavazásra buzdítottak. A médiatörvény kimondja, hogy a hírműsorban „műsorvezetőként, hírolvasóként, tudósítóként rendszeresen közreműködő munkatárs” politikai hírhez nem fűzhet „véleményt, értékelő magyarázatot”.

A műsornak ezen a részén először ismert emberek mondták el, miért szavaznak a Fideszre, aztán pedig a műsorvezetőkkel készült, eredetileg a Tények Facebookjára kitett videóból vágtak be részleteket. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.